Social Media Marketing

Oglašavanje na društvenim mrežama

Popularne tražilice (Google, Bing, Yahoo itd.) vrlo su važan izvor posjetitelja Vaše web stranice. Posjetitelji pronalaze Vašu stranicu putem upisa ključnih riječi. Sa kvalitetno urađenom SEO optimizacijom Vaša web stranica imati će bolji položaj na tražilici. Međutim, i najbolje urađen SEO je uzaludan ako je sadržaj web stranice loš. Sadržaj web stranice mora biti dostatan i kvalitetan kako bi privukao korisnike.

Kvalitetan sadržaj na web stranici i dobro urađena organska SEO optimizacija dobar su temelj za promociju Vaše tvrtke na internetu. Ipak, u većini slučajeva to još nije dovoljno kako bi u potpunosti ispunilo sva Vaša očekivanja. Rezultati SEO optimizacije, bez obzira kako kvalitetno urađena, ne dolaze preko noći. Iako isplativi, nisu vidljivi odmah nakon urađene SEO optimizacije. Za potpun uspjeh potreban je digitalni marketing.

Ukoliko se želite pojaviti na samom vrhu Google tražilice, dobar način je da provedete Google AdWords oglašavanje (plaćeni oglasi). Google Adwords je jedan od najboljih oblika digitalnog marketinga.

Drugi oblik digitalnog marketinga je Social Media Marketing. Social Media Marketing (SMM) koristi društvene mreže kao marketinški alat. Društvena mreža je internetski servis koji se javlja u obliku platforme ili web stranice. Služi za međusobno povezivanje korisnika. Najpoznatije društvene mreže su Facebook, YouTube, Google+, Twitter, Instagram, LinkedIn i još neke. Kod Social Media Marketinga dolazi do dvosmjerne komunikacije između Vas i korisnika društvene mreže.

Cilj Social Media Marketinga je kreiranje sadržaja koji će korisnici društvenih mreža dijeliti i na taj način proširiti domet Vaših potencijalnih kupaca ili klijenata. Social Media Marketing nudi osoban pristup i izravnu komunikaciju sa kupcem. Osim toga, kod svih oblika digitalnog marketinga Vi možete precizno ciljati na određenu grupu potencijalnih kupaca. Uz dobro pripremljenu strategiju nastupa na društvenim mrežama, Vaš sadržaj može u kontinuitetu vidjeti jako veliki broj posjetitelja.

Digitalni marketing možete odraditi odmah nakon izrade web stranice ili naknadno, ako niste zadovoljni rezultatima SEO optimizacije. Marketinška kampanja na društvenim mrežama je vrlo korisna i ima svoju cijenu. Najbolje je da vođenje kampanje povjerite nekoj od dobrih marketinških agencija.

Ja za sada (uslijed nedostatka vremena) ne radim usluge digitalnog marketinga. Ali, mogu vas uputiti na jako dobru marketinšku agenciju.

DRUŠTVENE MREŽE

Najpoznatije društvene mreže za oglašavanje

Facebook

Najveća društvena mreža koja okuplja korisnike svih dobnih skupina. Možete otvoriti profil, grupu ili stranicu. Facebook ima i brojne aplikacije.

YouTube

Popularni servis za razmjenu video zapisa kojeg koristi ogroman broj korisnika. Korisnici postavljaju, pregledavaju i ocjenjuju video zapise.

LinkedIn

Poslovno orijentirana društvena mreža. Poslovni ljudi na njoj razmijenjuju iskustva, sudjeluju u raspravama i dijele sadržaje. Odlična je platforma za pronalazak zaposlenja. Komunikacija je poslovna i profesionalna.

Twitter

Društvena mreža bazirana na razmjeni kratkih i jezgrovitih poruka (tweetova) i praćenju drugih korisnika. Poruka je ograničena na 140 znakova. Ova mreža je naročito dobra ako je ciljana publika informatički obrazovana.

Google +

Ima mnogo sličnosti sa Facebookom, ali i različitosti. To je Googleova društvena mreža koja omogućuje dijeljenje fotografija, linkova i video zapisa.

Instagram

Popularna besplatna aplikacija za obradu i dijeljenje fotografija na društvenim mrežama. Najviše je korištena putem mobitela.

Kontakt

  Petra Preradovića 55, Špišić Bukovica

 +385 33 716 478

 +385 95 393 5283

 ivan@web-usluge.com

© 2017 Web usluge. Sva prava pridržana.