Smještaj web stranica na server

Web hosting je usluga koja uključuje smještaj Vaših izrađenih web stranica na server. Administratori servera brinu o sigurnosti, brzini i propusnosti podataka. Vaše stranice smještene na server stalno su dostupne svima u svijetu.

Na svijetu postoji jako puno tvrtki koje na svojim serverima nude uslugu smještaja web stranica. Te usluge se kreću od besplatnih usluga s ograničenim mogućnostima do skupih specijaliziranih usluga. Koju opciju odabrati ovisi o namjeni web stranice i količini i vrsti sadržaja na njoj.

Odlike dobrog hostinga

  • Pouzdanost - pristup Vašoj web stranici treba biti dostupan bez ikakvih problema. Dobar hosting ima uptime garanciju preko 99%.
  • Dovoljna količina prometa podataka - Dobar hosting pruža dovoljnu količinu protoka podataka (bandwith). Za veće potrebe treba odabrati adekvatnu vrstu hostinga.
  • Kvalitetan hardwer - Serveri za dobar hosting trebaju imati veliku procesorsku snagu, isto tako i dovoljnu količinu RAM memorije.
  • Podrška - Dobar hosting ima razvijen brz i kvalitetan sustav podrške

Dobar hosting sadrži intuitivan upravljački panel. cPanel je najpopularniji upravljački panel za upravljanje hostingom. Putem cPanel sučelja vrlo je jednostavno dodavati e-mail račune, upravljati bazom podataka i obavljati još mnogo toga. cPanel nudi bogat skup značajki i korisničkih skripti. Uz pomoć cPanela može se napraviti i backup (sigurnosna kopija) Vaše web stranice.

Kako tehnologija napreduje, pojavile su se i različite potrebe korisnika. Ovisno o potrebama postoji nekoliko vrsta web hostinga.

ODABIR HOSTINGA

Paketi za sve namjene

Svakako bi za odabir hostinga preporučio tvrtku InfoNET d.o.o. iz Zagreba. Na njihovim serverima je većina mojih web stranica koje sam izradio. Usluga hostinga je izuzetno kvalitetna, cijene su vrlo povoljne, a podrška im je brza i odlična.

Hrvatski data centar

Web stranice smještene na serverima u Hrvatskoj imaju znatno brži pristup od onih smještenih u inozemstvu. Google i ostali pretraživači bolje rangiraju web stranice sa hrvatskom IP adresom kojima je ciljana Hrvatska publika. Serveri su smješteni u različitim podatkovnim centrima u Zagrebu i svi su povezani na CIX (Croatian Internet Exchange) kako bi pristup web stranicama bio izrazito brz. InfoNET serveri su višeprocesorski sustavi sa minimalno 16 GB RAM-a i 4 tvrda diska u RAID10 konfiguraciji. Na serverima imamo SSD ili SAS enterprise diskove! Serveri na koje smještamo privatne hosting pakete su optimalno popunjeni za kvalitetan rad web stranica.


Izvor: http://www.infonet.hr/privatni-web-hosting/
Sadržaj objavljen uz suglasnost nositelja autorskih prava, tvrtke InfoNET d.o.o. iz Zagreba.

Njemački data centar

Nisu vam toliko bitne enterprise karakteristike poslovnih hosting paketa ili nemate potrebu za brzinom Hrvatskog datacentra? Privatni hosting paketi smješteni na serverima u Njemačkoj su dobra alternetivna privatnim hosting paketima u Hrvatskom datacentru. Ukoliko su za vaše stranice najbitniji posjetitelji iz Njemačke tada odaberite jedan od gore ponuđenih hosting paketa. Njemački datacentar će posjetiteljima iz Njemačke pružiti vrhunsko iskustvo dok će pristup vašim web stranicama sa područja Hrvatske biti dovoljno brz.


Izvor: http://www.infonet.hr/privatni-web-hosting/
Sadržaj objavljen uz suglasnost nositelja autorskih prava, tvrtke InfoNET d.o.o. iz Zagreba.

Kontakt

  Petra Preradovića 55, Špišić Bukovica

 +385 33 716 478

 +385 95 393 5283

 ivan@web-usluge.com

© 2017 Web usluge. Sva prava pridržana.