Prijava na tražilice

Indeksacija Vaše web stranice

Nakon izrade, web stranicu smještam na zakupljeni server. Međutim, samo postavljanje web stranice na server nije dovoljno da stranica bude indeksirana, smještena u baze podataka i dostupna u rezultatima pretrage. Potrebno ju je prijaviti na web tražilice (search engine). Tražilica ima popriličan broj, svakako najpoznatije su Google, Bing i Yahoo.

Tražilice funkcioniraju na slijedeći način: Nakon prijave na određenu tražilicu, pretraživač šalje robota (pauka) koji indeksira Vašu web stranicu. Njemu su posebno zanimljive meta oznake, ključne riječi, naslovi, linkovi, način kako je stranica izrađena i kao najvažnije, njen sadržaj. Pored toga, ima još mnogo faktora a koji su poslovna tajna od pretraživača. Indeksirani sadržaj pretraživač smješta u svoju bazu podataka. Uglavnom, najbitnije je imati kvalitetan sadržaj na stranici i dobro urađenu SEO optimizaciju. Također je vrlo korisno imati linkove na drugim stranicama koji upućuju na Vašu stranicu. Poželjno je koristiti i društvene mreže.

Od prijave do indeksacije treba proći određeno vrijeme, ponekad je to i par mjeseci. Može se desiti da pretraživač i ne indeksira stranicu nakon prijave ako je sadržaj stranice neadekvatan.

Prijava na tražilice je vrlo bitan postupak promocije Vaše web stranice. Tražilice nakon prijave šalju korisnike na Vašu web stranicu. Korisnik obično traži neku informaciju, proizvod ili uslugu i upisuje ključnu riječ ili izraz. Tražilica uspoređuje taj izraz sa sadržajem u svojoj bazi podataka i vraća korisniku rezultate pretrage. Što su Vaše ključne riječi sličnije upitu korisnika, to je veća vjerojatnost da će on posjetiti Vašu web stranicu.

NAJPOPULARNIJE TRAŽILICE

Tražilice su izuzetno važan izvor posjetitelja Vaše web stranice

Google

Google tražilica je u vlasništvu tvrtke Google. Google je svakako najkorištenija tražilica na internetu. Osim tražilice Google ima poduži popis svojih proizvoda i usluga. Jedan od servisa ove tvrtke je YouTube. YouTube je popularna mrežna usluga za razmjenu videozapisa.

Ostale tražilice

U odnosu na Google ostale tražilice mnogo su manje zastupljene u pretraživanju interneta. Najpoznatije su:

  • Bing - web tražilica koja je u vlasništvu tvrtke Microsoft.
  • Yahoo - web tražilica koja je u vlasništvu tvrtke Yahoo.

Kontakt

  Petra Preradovića 55, Špišić Bukovica

 +385 33 716 478

 +385 95 393 5283

 ivan@web-usluge.com

© 2017 Web usluge. Sva prava pridržana.