Održavanje web stranica

Što obuhvaća održavanje?

Održavanje web stranica obuhvaća naknadnu (nakon izrade) dopunu ili izmjenu sadržaja web stranice u sklopu postojećih funkcija. Najčešće posao održavanja obuhvaća dodavanje, brisanje ili izmjenu fotografija, video materijala i tekstova. Održavanje je prije svega usluga izmjena i nadopuna sadržaja. Kod održavanja klijent je dužan osigurati dostavu materijala u digitalnom obliku (tekst, neobrađene originalne fotografije) e-mailom, poštom ili osobnim dolaskom.

Održavanje ne uključuje izlazak na teren. U slučaju da je to neophodno troškovi i vrijeme putovanja ulaze u troškove održavanja. Troškovi održavanja su uvijek transparentni i dostupni klijentu.

Ne smatra se održavanjem promjena dizajna i koda web stranice. U održavanje također ne pripadaju nadogradnje i ugradnje novih funkcionalnosti. Isto tako, u održavanje ne pripada ugradnja ili konverzija u noviju verziju CMS-a i ostalih tehnologija. Ako osim promjene sadržaja želite ugraditi neku novu mogućnost, naći ću za Vas najoptimalnije rješenje.

Klijenti koji imaju na svojim stranicama ugrađen sustav za upravljanje sadržajem (CMS), mogu bez imalo znanja o kodiranju i programiranju sami održavati stranice prema svojim potrebama. To je vrlo korisno i isplativo ako se češće unose novi sadržaji (tekst i fotografije, novi proizvodi i slično). Svim svojim klijentima pružam besplatnu podršku za unos sadržaja i održavanje stranica sa svim detaljima.

Ipak, ponekad je održavanje uz moju pomoć potrebno. Dešava se da klijent nema vremena ili ne zna optimizirati, izrezati i prebaciti fotografije na server. Isto tako, u praksi mogu se pojaviti zahtjevniji zadaci. Uslugu održavanja tada mogu obavljati ja na temelju Ugovora ili Vašeg zahtjeva.

MODELI ODRŽAVANJA

Izaberite Vama najpovoljniji način

Održavanje po zahtjevu

Ova vrsta održavanja je isplativa ako imate samo povremenu, ne tako čestu potrebu za promjenom sadržaja. Ovo održavanje nije navedeno u ugovoru kao obaveza. Cijena održavanja se formira po količini i vrsti izmjena, odnosno utrošenom vremenu. Prije svakog pojedinog održavanja klijent može dobiti uvid u cijenu.

Redovno održavanje

Ovaj model održavanja se unosi u ugovor prilikom izrade ili redizajna web stranice. U ugovoru su navedeni uvjeti, obaveze, specifičnosti, troškovi i model održavanja. Redovno održavanje se može dogovoriti na mjesečni, kvartalni ili godišnji iznos plaćanja. Redovno održavanje se sklapa na najmanje 6 mjeseci.

Kontakt

  Petra Preradovića 55, Špišić Bukovica

 +385 33 716 478

 +385 95 393 5283

 ivan@web-usluge.com

© 2017 Web usluge. Sva prava pridržana.