Trgovina putem interneta

Web shop ili internetska trgovina je odličan način prodaje Vaših proizvoda i usluga preko interneta. Prodaja proizvoda i usluga putem interneta može imati velike prednosti za tvrtke jer dovodi do veće profitabilnosti i nižih troškova. Prednost internetske trgovine je što radi 24 sata dnevno i 7 dana u tjednu. Isto tako, u mogućnosti ste ponuditi svoje proizvode i usluge svim posjetiteljima Vaše web stranice neovisno o Vašoj i njihovoj lokaciji.

Posjetitelji Vaše web trgovine mogu saznati sve o Vašim proizvodima i uslugama. Mogu vidjeti opis, galeriju fotografija, cijene, uglavnom sve što Vi želite da vide. Vi možete proizvode ili usluge razvrstati u kategorije i podkategorije, možete u svakom trenutku pratiti prodaju, vidjeti stanje u skladištu, imati kupone sa popustima i još mnogo toga. Potencijalni kupci mogu Vaše proizvode i usluge plaćati na više načina (kreditnim karticama, PayPalom, pouzećem).

Izrada web shopa

Izrada web shopa isključivo uz korištenje CMS sustava WordPress i WooCommerce sustava online trgovine. WooCommerce sustav se može integrirati prilikom izrade WordPress stranica, a može se postaviti i na već postojeće WordPress stranice.

WooCommerce

WooCommerce je platforma (plugin) za web trgovinu otvorenog koda izgrađena za CMS WordPress. Najpopularniji je način izrade web shopa i pogoni 30% svih online trgovina na svijetu. Može Vašu web stranicu pretvoriti u vrlo moćnu internetsku trgovinu. WooCommerce Vam omogućuje da prodajete fizičke i digitalne proizvode. Možete koristiti WooCommerce za naplatu usluga, rezervacija itd.

WooCommerce sustav ima mnogo mogućnosti, neke od njih su:

  • unos proizvoda (ili usluga) sa kratkim i dugim opisom, galerijom slika, redovnom i akcijskom cijenom i šifrom
  • dodavanje kategorija i podkategorija
  • pregled narudžbi
  • prodaja fizičkih ili digitalnih proizvoda (preuzimanje digitalnih proizvoda)
  • razne varijacije proizvoda (boja, veličina, razne podvrste) – svaka varijanta sa posebnom cijenom i fotografijom.
  • dostava proizvoda ili usluga (uračunavanje dostave, besplatna dostava, preuzimanje digitalnih proizvoda sa Vaše web stranice)
  • više oblika plaćanja (pouzeće, PayPal, žiro račun. Sustav šalje ponudu za plaćanje na e-mail kupca)

WooCommerce sustav podržava više načina plaćanja:

  • plaćanje pouzećem
  • plaćanje korištenjem PayPal servisa
  • plaćanje kreditnim karticama

Ako želite na svojoj web trgovini imati mogućnost plaćanja kreditnim karticama, potrebno je integrirati jedan od sustava sigurne autorizacije i naplate putem interneta, tzv. payment gateway (Pay Way – T-com, WS Pay i dr.).